Tammikuu 2018 – Luovaa tärähtäneisyyttä

Tammikuun projektiksi otin luovan valokuvauksen saralta ICM-tekniikan, eli intentional camera movement. Käytännössä kyse on tarkoituksella tärähtäneistä kuvista. Suljinaika ruuvataan sellaiseksi, että kuvaan saadaan liike-epäterävyyttä. Käytännössä heiluttelin kameraani ylös-alas tai vasemmalta oikealle, pyörittelin ja joskus jopa pompin paikoillani. Ensimmäiset kokeilut tein metsätiellä ja harmaan päivän mustavalkoinen maisema ei kauheasti sykähdyttänyt, ei tärähtäneenäkään. Jatkoin tärähtäneitä harjoituksiani hieman etelämpänä Välimeren vuoristomaisemissa. Kokeilut liikkuvasta junasta oliiviviljelmille toivat hauskoja ”siveltimen vetoja” kuvaan, etenkin kun liikutin kameraa junan liikettä vastaan. Jotta kuvat eivät ylivalottuneet rajusti kirkkaan aurinkoisessa ympäristössä, aukkona piti olla pienin mahdollinen ja herkkyyttenä ISO 100. Värikäs ja aurinkoinen ympäristö toi kuviin reilusti lisää mielenkiintoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.