Helmikuu 2018 – Mellakka vai kansanjuhla?

Katuvalot sammuvat. Tasainen rummutus kuuluu koko ajan kovempaa. Ensimmäiset paukahdukset saavat kadulle kerääntyneen yleisön hätkähtämään. Yhä enemmän ihmisiä ilmestyy parvekkeille ja katsojien muuri Avenida de Jaume III -kadun varrella kasvaa entisestään. Mallorcan suojelupyhimyksen, San Antonion, juhlapäivän katujuhla oli lähinnä mellakkaa muistuttava tapahtuma. Reilun tunnin aikana 276 paholaista ampui yli 225 kiloa räjähteitä kadulla väkijoukon seassa 205 rummuttajan rummuttaessa tahtia. Ilotulitteet olivat pieniä, keppien päässä pyöritettäviä räjähteitä, jotka vinkuivat korvia huumaavasti. Siellä täällä väkijoukossa kulki myös tulennielijöitä aiheuttamassa lisää sekasortoa. Vanhan perinteen mukaan San Antonion -juhlassa ajetaan lohikäärme pois ihmisten parista.

Ilotulitteiden, tulenlieskojen ja muutaman spotin valossa vellovan väkijoukon kuvaaminen oli vaikeaa. Kun kameraa liikautti hieman, valaistusolosuhteet muuttuivat täysin. Samoin kävi, jos kohdalle pysähtyi tulennielijä. Kuvatessa vaihtelin koko ajan valotusaikaa, aukko sai olla suurin mahdollinen. Herkkyyttä jouduin pimeämpinä hetkinä säätämään ylöspäin, jotta sain edes tarkalta vaikuttavia kuvia tapahtumista. Onneksi pääsin kuvaamaan aitiopaikalta, suoraan tapahtumien yläpuolelta hotellin parvekkeelta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.